Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Olia Hercules - "Sielskie smaki. Nostalgiczna podróż kulinarna"

Najwspanialsze smaki lata i dzieciństwa. Najnowsza książka Olii Hercules to cudowna, nostalgiczna podróż śladami smaków z dzieciństwa. W "Sielskich smakach" autorka zgromadziła 100 doskonałych przepisów kojarzących się ze szczęściem, latem, beztroską i wakacjami. Z kuchnią mamy i babuszki.
Olia Hercules - "Sielskie smaki. Nostalgiczna podróż kulinarna"

Olia, przywołując własne wspomnienia, liczne rozmowy i spotkania poświęcone gotowaniu, opisuje różnorodność i spuściznę kuchni ukraińskiej. Przybliża fenomen tzw. letnich kuchni - niewielkich, stojących w pobliżu domostw budynków, w których latem przyrządzano dania ze składników prosto z grządki i szykowano przetwory na zimę.

"Sielskie smaki" to uczta dla oka i podniebienia. Przepisom towarzyszą znakomite zdjęcia i niezapomniane opowieści o ludziach i miejscach. Ta książka przeniesie Was w sam środek upalnego lata na wsi, pachnącego sianem i dojrzewającymi owocami.

Gotuj z Olią i ciesz się latem przez cały rok!

"Sielskie smaki" to prawdziwe objawienie. Ta wyjątkowa książka w cudowny sposób przywołuje atmosferę opisywanych miejsc. Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę gotować opisane w niej potrawy. - Nigella Lawson

Książka Olii przenosi nas do bajkowego świata. Czysta magia, zarówno w samych recepturach, jak i w opowieściach. - Anna Jones, autorka książek kulinarnych

Czytając "Sielskie smaki", zakochałam się w Ukrainie. Nigdy tam nie byłam, ale piękne opowieści Olii, jej przepisy, od których samej lektury aż cieknie ślinka, oraz cudowne zdjęcia pochłaniają bez reszty. Cieszę się, że autorka podzieliła się z nami tymi sekretami kulinarnymi. - Melissa Hemsley, autorka "Sztuki dobrego jedzenia"

To wspaniała książka kucharska dla każdego, kto chciałby poznać nowe kuchnie i poszukuje inspiracji. - "Sunday Times"

Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej  "Mamuszka" oraz "Kaukasis". Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w Leiths School of Food and Wine. Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji Union Market, a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale The Food Network, założyła online start-up (The Recipe Kit), jest także autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik "The Guardian", który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie. Więcej informacji: oliahercules.com


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
ReklamaRezonans Chełm
Reklamabadania Luxmed
Reklama
News will be here
KOMENTARZE
Autor komentarza: MonikaTreść komentarza: Olimibox to oszuści, towar chińszczyzna, telefonów nie odbierają, komentarze na FB usuwają i blokują ludzi. Jak można reklamować oszustwoData dodania komentarza: 02.04.2024, 19:08Źródło komentarza: "Zakup w ciemno" również w Chełmie. Licytujący rywalizowali w OlimiboxAutor komentarza: monaTreść komentarza: Zawodniczki z Gryfu brały udział w mistrzostwach Polski w Zapasach i mamy 3 srebrne medaleData dodania komentarza: 18.03.2024, 10:59Źródło komentarza: Lokalne wiadomości sportowe - godz. 10:30 (18 marca)Autor komentarza: mmTreść komentarza: z Cement Gryf także dziewczyny brału udział w mistrzostwach Polski w KIelcach , mamy 3 srebraData dodania komentarza: 18.03.2024, 10:40Źródło komentarza: Lokalne wiadomości sportowe - godz. 8:30 (18 marca)Autor komentarza: GustawTreść komentarza: Ciekawa pasja i ogromna determinacja. Obserwuję od jakiegoś czasu poczynania stowarzyszenia i jestem pełen podziwu. Ogromna wiedza i chęć dzielenia się nią z innymi. Powodzenia i czekam z niecierpliwością na kolejne niezwykłe odkrycia.Data dodania komentarza: 13.03.2024, 17:12Źródło komentarza: Gość Radia Bon Ton - Wojciech Werus, Stowarzyszenie Historyczno-Poszukiwawcze WolicaAutor komentarza: NieznanaTreść komentarza: Dobry wieczór jestem mieszkanka miejscowości Koza-Gotówka i jestem ciekawa czemu nie ma żadnej informacji w sprawie busa finezja który od kilku dni nie jeździ przez naszą miejscowość co się stało firma finezja nie odbiera telefonów może państwu idą się ustalić co się stałoData dodania komentarza: 31.01.2024, 22:46Źródło komentarza: Chełm: Finezyjnym autobusem do Okszowa i Srebrzyszcza
Reklama
News will be here
Reklama
test